Yaşlanma ile birlikte üst göz kapağında cilt fazlalığına bağlı katlantılar, alt göz kapağında torbalanma ,sarkma ve derinin kırışması, yüze yorgun ve yaşlı bir ifade verir. Estetik ameliyat ile her iki göz kapağındaki fazla deri ve torbalanmaya neden olan yağ dokusu alınırak kapakta gerginlik sağlanır.
Estetik cerraha başvuran hastanın,ameliyat öncesi çok iyi bir şekilde bilgilendirilmesi gerekmektedir.Ameliyat sonrası şişliklerin çoğunluğu bir hafta içinde azalmakla birlikte nihai sonucun yaklaşık üç ay sonra ortaya çıkacağı,ameyatın hedefinin kusursuzluk değil, daha iyi bir görünüm kazanmak olduğu anlatılmalıdır.
Göz kapağı estetiği (Blefaroplasti) ameliyatlarında yaş, derinin durumu ve fiziksel özellikler önem taşımaktadır. Tüm ameliyatlarda olduğu gibi,hastanın kullandığı ilaçlar (aspirin,tansiyon ilacı vb.) ve ilaç allerjileri hakkında doktorunu bilgilendirmesi gereklidir.
Ameliyat ve anestezi:
Göz kapağı cerrahisi,sıklıkla göz çevresine lokal anestezi uygulayarak yapılır.İhtiyaç halinde sedasyon sağlanabilir.Genç hastalarda çoğu zaman alt kapaktaki yağ dokusunun alınması yeterlidir. Ancak daha ileri yaşlarda ise derinin yapısına ve gevşeklik derecesine göre her iki kapaktan fazla derinin alınması gerekmektedir. Bu da daha iyi sonuç alınması için yeterlidir.
Bazı kişilerde kaşların düşük olması ameliyatın sonucunu olumsuz yönde etkileyebileceğinden, kaş kaldırma yada şakak germe ameliyatlarının kombinasyonu , daha iyi bir sonuç için önerilebilir.
Alt ve üst göz kapağındaki kesiler doğal çizgi ve kıvrımlar takip edilerek yapılır ve gözün dış kenarındaki kırışıklıklara uzatılır.Ancak bu ameliyat sonrası gözün dış yanlarında kalan ve kaz ayağı denilen çizgilerin kaybolmayacağını unutmamak gerekir.Bu nedenle ameliyat sonrası tam iyilik halinin oluştuğu 3. aydan sönra botoks uygulaması yapılmalıdır.
Bir yanıt yazın