Doğumsal Kulak Yokluğu

Doğuştan kulak kepçesi ya da kulağın olmaması durumuna mikrotia veya anotia denmektedir. Mikrotia bölgelere göre değişmekle beraber yaklaşık 6000-7000 doğumda bir sıklıkta görülür. iç kulak genellikle normaldir. çünkü embriyolojik olarak farklı yerlerden gelişir. Kulak rekonstrüksiyonu ise doğuştan hiç var olmamış ya da kaza sonucu kaybedilmiş kulağından yeniden yapılması işlemine denmektedir.

Kulak rekonstrüksiyonu yapılırken kişinin kaburga kıkırdaklarını kullanırız. İlk seans sırasında kıkırdak şekillendirilerek kulak bölgesi cildinin altına gömülür ve 4 ile 6 ay geçtikten sonra ise 2. seans uygulanarak kulağın kepçesi meydana getirilir. Yapılan bu her iki seansta da genel anestezi uygulanmaktadır.

Doğuştan Kulak Yokluğu (Mikrotia) 
Mikrotia ameliyatı doğumdan hemen sonra yapılamaz. Doğuştan gelen kulak yoklukları için yapılacak olan ameliyat için en uygun zaman 5-6 yaş sonrasıdır. kulak kıkırdağı gelişimi büyük oranda bu yaşta tamamlanır. Mikrotia ameliyatlarında yapay maddeler kullanılabilmektedir. Fakat vücudun reddetme durumunda çıkartılmak zorunda kalınır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir